miere-cu-seminte-de-dovleac-la-borcan-1200x898

Miere cu seminte de dovleac crude

Mierea de albine, reprezintă o bază ideală pentru macerarea, conservarea și potențarea proprietăților terapeutice ale unor plante sau alimente.
În ultima vreme, au apărut foarte multe amestecuri din miere sau produse apicole și fructe, care sunt recomandate atât în scop nutritiv cât și terapeutic.
Un astfel de amestec extrem de gustos este cel dintre miere și semințe crude de dovleac, pe care îl putem prepara rapid;
– 300 de grame de semințe crude de dovleac  și 300 g de miere.. Se lasa la macerat cateva zile la intuneric.
Se ia câte o linguriță dimineața, pe stomacul gol!
Semințele de dovleac crude sunt foarte hrănitoare și combinate cu miere ne oferă o bogăție de nutrienți, în special minerale.
Sunt o sursă bună de proteine și vitamina E. Semințele de dovleac crude au un conținut divers de antioxidanți.
Pe lângă vitamina E, mangan, fosfor, magneziu, potasiu, fier, calciu, cupru, zinc, conțin polifenoli.
Semințele crude de dovleac, ajută la prevenirea și tratarea diabetului zaharat, îmbunătățesc reglarea insulinei, au proprietăți antimicrobiene, antifungice, antivirale, reduc riscul cancerului de sân și postată.
Vitamina E din semințe, previne îmbătrânirea prematură , apariția ridurilor și a pigmentației nedorite.
În organismul femeilor, diminuează efectele sindromului premenstrual.
Acidul linoleic, întărește membranele celulelor, acționând asupra proceselor intracelulare, reglează formula sângelui și are o importanță imensă în dezvoltarea creierului fătului în perioada de sarcină, precum și în activitatea cerebrala a adulților .

Fiind energizante, nu este recomandat, de regulă, să se consume mai mult de 100 de grame de semințe pe zi, în salate de crudităti sau în salată de sfeclă roșie. Semințele de dovleac scad colesterolul, previn cataracta, țin la distantă osteoporoza, previn cancerul de prostată și combat viermii intestinali. Totodată, acestea combat simptomele determinate de lipsă de fier și anemie – oboseală, căderea părului și unghiile fragile. Printre cele mai cunoscute recomandări medicale ale semințelor de dovleac (crude) se numără tratarea prostatitei și a hipertrofiei de prostată și eliminarea viermilor intestinali.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *