Adrian Crainicenau

Adrian CRAINICEANU nascut in Bucuresti la data de 03 Februarie 1966. Am avut sansa de a-mi petrece copilaria in una din cele mai frumose zone din judetul Arges, si anume in Topoloveni. M-au fascinat inca de mic livezile zonei pline de culoare si viata in fiecare primavara, culturile de vita de vie si padurile din imprejurimi, pline de povestiri si mistere vanatoresti.

Imi este si acum vie in minte aminitirea clipei in care tatal meu a incercat sa ma ajute sa “ma decid in viata” pentru “ceva mai serios” ; m-a dus int-o vizita la fabrica unde lucra si nici acum nu pot sa uit sunetul sirenei ce anunta inceperea lucrului, neoanele ce luminau tavanul incaperii, atmosfera sumbra si programul de rutina ce nu parea sa sufere abateri.

Asa se face ca spre deosebire de alti copii, ajuns la varsta liceului am stiut foarte clar “ce-mi doresc sa fiu cand voi fi mare”. Pentru ca iubesc natura, clipele de liniste si incantare oferite de aceasta, pentru ca pretuiesc libertatea si viata am absolvit, in urma alegerii, liceul Apicol in anul 1984.

Mi-am inceput astfel cariera in domeniul apicol iar pana in anul 1992 am lucrat ca si apicultor la IAS Mogosoaia. Printre realizarile importante as aminti perioada anilor 1997-2000 cand am infiintat stupina Hofigalului si am avansat intr-o activitate de cercetare “Miere cu extract de cynara” din anginare. In anii aceia beneficiarii au fost copiii bolnavi de hepatita de la spiatlul Budimex. In urma analizelor indicele timol si transaminazele au scazut cu un procent cuprins intre 20-25%.

In urma unei experiente de apicultor de aproape 30 ani, in prezent sunt propietarul unei stupine de 200 stupi ce-mi permite o practica pastorala in zone nepoluate, in culturi de mustar, nucsoara, coriandru, salcam, menta, prun, cires, faneata, floarea soarelui etc. Desi cheltuielile pentru deplasarea si paza familiilor de albine sunt mari pot spune ca avem in stupina o miere naturala de cea mai buna calitate; sortimentatia este bogata si acopera o gama larga de consumatori; facem fata astfel celor mai rafinate gusturi si celor mai indreptatite si exigente pretentii.

Peste 100.000

Comenzi onorate

30

Ani de experienta

Peste 50

Tone de miere vandute