Descriere produs
Fagure
Fagurele este cel mai pur produs apicol, fiind un produs biologic, complex și este un amestec dintre toate produsele apicole și anume mierea, polenul, propolisul, laptisor de matca și ceara!
Nefiind supus niciunui tip de procesare, fagurele de miere îşi păstrează intacte toate proprietăţile benefice (antifungice, antibacteriene, antioxidante).
Mierea din fagure conţine proprietăţi superioare, având un aport mare de vitamine, mai ales vitamina A şi retinol, precum şi alte substanţe active care, prin masticaţie, se transferă în organismul nostru.
Mierea crudă din interiorul fagurelui este asimilată foarte ușor de organism, oferind energie și întărind sistemul imunitar. Aceasta conține vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K etc), minerale (Fe, Ca, Mg, Bor – ajută la sintetizarea vitaminei C), enzime, acizi organici, glucoză și fructoză.
Fagurii sunt adesea folositi in curatarea dintilor (prin mestecarea zilnica timp de 7 zile pana la 2 saptamani) cat si in tratarea afectiunilor cronice ale cailor respiratorii (bronsite, rinite, sinuzite). In anemii, astenii, lipsa poftei de mancare sistemului imunitar -50gr/zi mestecat bine mai multe minute. Ajuta la reglarea metabolismului si intarirea sistemului imunitar.Trateaza unele afectiuni ale stomacului.De această dată, pe lângă mestecarea fagurilor de către persoanele care suferă de gastrită sau tulburări digestive, se recomandă înghițirea cerii care poate acționa ca un pansament digestiv și poate reduce senzația de arsură neplăcută.Consumul de fagure poate fi clasificat ca un adevărat elixir pentru ficat.Amestecul de substanțe benefice conținute în fagure are proprietăți antioxidante datorită propolisului, polenului, mierii, laptisorului de matca.Mâncarea unui fagure reduce perioada de convalescență, datorită amestecului de elemente utile prezente la toate celelalte produse apicole.
Fagurele cu miere se administreaza pe cale orală înaintea fiecărei mese din zi (se mesteca 20-30 min, iar dupa mestecare, ceara rezultata se poate arunca sau se poate inghiti, fiind un bun adjuvant în cazul bolile de stomac). În mod obișnuit se face tratamentul în cură de cate o lună până la trei luni primavara și toamna.
De reținut!
În mod natural, mierea crudă de calitate superioară cristalizează după un interval de timp mai lung sau mai scurt, în funcție de originea florală, altfel spus de raportul fructoză/glucoză.
Recenzii
Nu există încă recenzii.