54612483 - various bee products placed on a wooden table

Prevenirea bolilor cu ajutorul mierii si a produselor stupului:

Pentru a preveni răcelile şi gripele, borcanul cu miere din bucătărie poate fi de ajutor. Medicii recomandă în special maceratul din miere şi cătină sau ghimbir: de două ori pe zi, câte o linguriţă, cât durează sezonul rece. Dacă simţiţi că vă încearcă răceala, faceţi ceaiuri în care să adăugaţi lămâie şi miere.

Mierea de tei este benefică în caz de infecţii respiratorii. Are efecte expectorante şi calmante ale tusei. Mierea de brad, în general mierea de conifere este foarte concentrată şi este bună în diferite infecţii, în special ale aparatului respirator, şi mierea de floarea-soarelui care este benefică în afecţiuni respiratorii de tip bronşită.

La fel de multe beneficii are şi propolisul(brut, in amestec cu miere sau tinctura de propolis), considerat un antibiotic natural. Albinele îl folosesc pentru a dezinfecta stupul. Aceeaşi acţiune antibacteriană o are şi în organismul nostru.

Diabetul – studii recente, făcute în mai multe ţări ale lumii, arată că înlocuirea totală a zahărului în alimentaţie cu miere duce la o scădere cu 60-70% a ratei apariţiei diabetului.

Datorită conţinutului scăzut de glucoză, mierea de salcam poate fi consumată cu moderaţie şi de către pacienţii diabetici. Sunt permise 1-3 linguriţe pe zi. La pacienţii cu diabet (în special de tip 2), mierea în cantităţi mici, pe stomacul gol, poate diminua şi stabiliza glicemia.

Obezitatea – se recomandă, de asemenea, înlocuirea totală a zahărului cu miere, care nu dă aceeaşi dependenţă ca şi zaharicalele obişnuite. Mierea de salcam este recomandata.

Caria dentară – dacă vreţi să frânaţi fenomenul apariţiei acestei probleme, înlocuiţi complet zahărul cu mierea de albine. Caria dentară are drept cauză nu doar bacteriile fixate la nivelul smalţului dinţilor, ci şi anumite tulburări metabolice produse, conform mai multor studii, de către consumul de zahar.

Constipaţia – se previne foarte eficient prin consumul zilnic de miere. Doza care se ia în fiecare zi este de două linguriţe de miere, pe cât posibil lichidă şi proaspătă, din anul curent- mierea de salcam,tei,poliflora,cires,prun, zmeur.

Osteoporoza – apare atunci când în organism nu mai sunt sintetizaţi suficienţi hormoni estrogeni, hormoni care au un rol crucial în fixarea calciului în oase. Toate tipurile de miere conţin în cantităţi mici lăptişor de matcă, cea mai bogată substanţă naturală în acest tip de hormone- mierea de mana de padure si mierea de rapită.

Menopauza prematură – nu poate apărea la femeile care consumă zilnic miere, legume şi fructe crude. Aceste alimente sunt un puternic reîntineritor, stimulând în mod armonios activitatea ovarelor şi întârziind apariţia menopauzei, cu până la zece ani- mierea de zmeur si de coriandru.

Memoria– îmbunătățește memoria dacă mierea este consumata de copii la micul dejun. În plus, dacă se folosește miere de floarea soarelui ( este bogată în lecitină ), rezultatele sunt mai mult decât notabile, la fel si mierea de rapita.

Functionarea normala a inimiimierea de salcam care stimuleaza cresterea numarului de hemoglobina din sange si imbunatateste functia de detoxifiere, mierea poliflora, mierea de cires,miere cu hrean.

Curățarea plămânilor, care este eficientă și în cazul bolnavilor de cancer pulmonar- miere cu hrean.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *