Descriere produs
Mierea de floarea soarelui este recunoscută în întreaga lume drept un produs de calitate. Are bune proprietăți antioxidante, ceea ce o face un bun tratament natural pentru toate tipurile de răceală sau gripă și simptomele lor rele cum ar fi strănutul, durerile de gât și febra. Este recomandă în cazuri de anemii, stări de surmenaj, efort fizic şi intelectual pentru toate categoriile de vârstă. Este singurul sortiment de miere care conţine lecitină, susţinând procesul de învăţare.
Indicaţii terapeutice
De ce este mierea de floarea soarelui buna pentru tine? Pentru că este o hrană sănătoasă și o sursă de enzime naturale, aminoacizi, minerale și alte elemente benefice. Iată cele mai remarcabile proprietăți, beneficii pentru sănătate și utilizări ale mierii de floarea-soarelui neprelucrată:
- Antibacterian natural puternic. Mierea din floarea soarelui conține peroxid de hidrogen, un agent antibacterian natural care se formează atunci când glucoza și o enzimă secretată de albine, numită glucozoxidază interacționează. Acest compus natural, împreună cu pH-ul acid al mierii și conținutul său relativ scăzut de umiditate, sunt responsabile de efectul său antibacterian. Această proprietate este în prezent valorificată prin dezvoltarea unor pansamente naturale pentru răni. Scopul lor este de a scurta timpul de vindecare a rănilor.
- Bun pentru infecții respiratorii. Mierea în general este o resursă excelentă pentru tratarea sau cel puțin ameliorarea simptomelor infecțiilor respiratorii cum ar fi răceala sau gripa obișnuită. Consistența sa mai groasă o ajută să adere la căptușeala gâtului, creând un strat protector care duce la scăderea inflamației și permite membranei mucoase să se vindece. Liniștitoare pentru stomac. Mierea de floarea-soarelui se spune că este bună pentru liniștirea unui stomac deranjat dacă este luată pe stomacul gol, dimineața. De fapt, mierea în general a fost folosită ca remediu natural pentru gastrită, ajutând la ameliorarea sa, prin exercitarea unei acțiuni liniștitoare asupra căptușelii stomacale.
- Energizantă și nutritivă. Mierea de floarea-soarelui nu numai că are un efect energizant datorită faptului că este compusă în principal din zaharuri naturale, dar și nutritiv, conținând microelemente, cum ar fi mineralele dietetice, enzimele și aminoacizii, inclusiv aminoacizii esențiali pe care organismul uman nu îi poate sintetiza, ci trebuie obținuți prin dietă . Deși se găsesc în cantități destul de mici, ele măresc valoarea nutritivă a mierii, făcându-l un supliment extraordinar dietelor noastre.
- Oferă proprietăți antioxidante. Antioxidanții se găsesc în toate soiurile de miere, inclusiv în floarea-soarelui. Rolul lor este de a proteja celulele de moleculele de oxigen reactive dăunătoare numite radicali liberi. Radicalii liberi pot deteriora celulele, declanșa răspunsurile inflamatorii și pot încuraja dezvoltarea bolilor cronice, de la boli cardiovasculare la cancer.
- Excelentă pentru îngrijirea pielii. Mierea de floarea soarelui este cel mai bine folosită pentru îngrijirea pielii înainte ca ea să cristalizeze. Poate fi aplicată ca o mască naturală pe fața curată, lăsată pe timp de aproximativ 20 de minute, apoi spălată cu apă călduță. Ea are atât un efect nutritiv și de curățare, făcând pielea mai moale, mai luminoasă și curățând porii. În plus, acțiunea sa antibacteriană poate ajuta la reducerea numărului de bacterii pe piele și preveni apariția acneei. Când începe să cristalizeze, mierea poate fi utilizată pentru exfoliere. Doar asigurați-vă că o frecați ușor pe față pentru a evita rănirea pielii sensibile, apoi spălați fața cu apă călduță.
- Stimularea imunității. De ce este floarea soarelui bună pentru imunitate? În principal datorită conținutului său relativ ridicat de polen. În funcție de marcă, lot și alți factori, soiul poate conține până la 30% sau mai mult polen. Se spune că polenul contribuie la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar, prin urmare, utilizarea de miere pentru tratarea diferitelor tipuri de infecții.
Bine de știut
Mierea de floarea soarelui se cristalizează foarte repede, având o textură cremoasă, cu cristale foarte netede. Este foarte probabil ca atunci când veți comanda miere de floarea soarelui de la noi, aceasta să ajungă în starea ei naturală (cristalizată). Acest lucru se datorează faptului că nu supra-încălzim mierea. Pentru decristalizare introduceți produsul într-un recipient cu apă călduță și asigurați-vă că temperatura nu este mai mare de 40° C.
Recenzii
Nu există încă recenzii.