Miere cu nuca
Știați că o linguriță cu miere luată dimineața pe stomacul gol este un adevărat rezervor de vitamine, minerale și enzime esențiale pentru sănătate?
Dacă peste miez de nucă adăugăm miere, obținem un aliment – medicament foarte eficient.
Vorbim de o combinație perfectă a două super alimente, care aduc organismului nostru doar beneficii.
Nucile conțin iod și aici intervine mierea, deoarece are proprietăți de a extrage iodul din nucă, iar împreună formează un remediu natural, delicios, ușor de preparat și de folosit. Revitalizează organismul și întăresc imunitatea Acest preparat este un aliment vitalizant și nutritiv, în care predomină vitaminele A și C, complexul B – urilor, minerale ( fier, potasiu, zinc, magneziu ).
Datorită acestei compoziții, mierea cu nuci alungă virozele de sezon, tusea, infecțiile tubului digestiv.
Combate stresul și reduce colesterolul.
Se recomandă celor surmenați și slăbiți, pentru elevi.
Nucile sunt remedii minunate de sanatate, acestea sunt apreciate pentru calitatile nutritive, gustul lor aparte, cat si pentru efectele sale terapeutice. Acestea contin mai multe substante nutritive decat carnea, ouale, laptele si este mai usor de digerat decat acestea.
In combinatie cu mierea de albine acestea vitaminizeaza si mineralizeaza organismul, contribuind la intarirea lui, ajuta la scaderea aciditatii prea mari a stomacului si in hipertensiune si poate fi folosit ca adjuvant in deficiente imunitare, anemii, stari de slabiciune cauzate de oboseala sau stres. De asemenea datorita continutului bogat in zinc al nucilor aceasta combinatie este benefica pentru dezvoltarea memoriei, in tratamentul asteniei, tulburarilor sistemului nervos si este recomandata in cazurile de crestere intarziata la copii.
Nucile au si un continut bogat de iod, element esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni care sunt transportati de fluxul sangvin in intreg organismul si regleaza procesele de crestere, dezvoltare, reproducere si metabolism. Iodul este absolut necesar pentru dezvoltarea creierului.
Pe langa iod, nuca mai contine si cupru, care ajuta foarte mult in dieta persoanelor cu anemie, tuberculoza, artroze, reumatism, bolnavilor de blenoragie, sifilis si in tratamentul scrofulozei. Cu ajutorul acizilor grasi omega-3, antioxidantilor si fitosterolului, nucile sunt arme redutabile in lupta cu cancerul mamar. Tumorile se micsoreaza si chiar dispar.
Antioxidantii continuti in miezul de nuca regleaza pe cale naturala nivelul colesterolului in sange si, implicit, tensiunea arteriala. Consumul periodic de nuci intareste vasele de sange si previne deteriorarea acestora, mai ales la varstnici. Datorita bogatiei in vitamina E, consumatorii de nuci prezinta risc minim de a face un atac de cord.
Mierea cu nuci este produs bogat in vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, biominerale (Zn, Ca, Mg, Fe, K, P, Cu), bioenzime, antioxidanti si aminoacizi esentiali.
Asadar mierea cu nuci este un amestec foarte benefic pentru sanatate, usor de digerat, cu un continut ridicat de vitamine, mierale, antioxidanti. De retinut este si ca desi acest amestec este unul bogat nutritional acesta nu ingrasa datorita grasimilor nesaturate ce ajuta chiar la scaderea colesterolului.
Pe langa beneficiile pentru sanatate a combinatiei de nuci cu miere aceasta are si un gust foarte bun, delicios si o aroma deosebita. Acest produs poate fi consumat propriu-zis, in combiatie cu alte alimente (de exemplu in cereale cu lapte de catre copii), dar poate fi folosit si in diferite retete(clatite, prajituri sau alte preparate).
Vă prezentăm câteva rețete de sănătate pe bază de miere și nucă:
♣ Anemie sau lipsă de fier. Se amestecă ½ kg de miere de albine cu ½ kg de miez de nucă măcinată și sucul de la ½ lămâie. Se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi.
♣ Hipertensiune arterială. Ca tratament pentru tensiune arterială mare, se amestecă 100 g de nucă măcinată cu 100 g de miere de albine. Această cantitate se ia zilnic, timp de 45 de zile.
♣ Ulcer la stomac. Pentru vindecare leziunilor produse de ulcerul stomacal, se amestecă nucă măcinată cu apă fierbinte într-un blender, până când amestecul devine lăptos (ca laptele). Se strecoară (sau nu) preparatul rezultat, și în el se adaugă 2 lingurițe de miere. Se amestecă bine și se iau câte 2-3 linguri, înainte de fiecare masă.
♣ Alte indicații terapeutice: Este stimulent al memoriei si e recomandata celor ce depun un efort intelectual sporit. -— Devitalizare, lipsă de energie – Demineralizare – Creștere – Astenie – Scrufuloză – Paraziți intestinali – Constipație – Hiperglicemie, diabet – Incontinență urinară – Dermatoză – Dureri de cap – Impotență
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!