miele-dacacia

Mierea de salcam-proprietățile cosmetice pentru piele și păr

Mierea este un excelent produs hidratant, emolient, cu proprietăți de restaurare a pielii ; continutul bogat de polifenoli și flavonoide sl mierii ii dau proprietăți antioxidante. Mierea are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare și protejează pielea de agresivitatea agenților atmosferici.

Datorită proprietăților sale higroscopice, mierea este de fapt capabilă să absoarbă și să rețină apa, evitând evaporarea acesteia. Din acest motiv, mierea este potrivită în special celor cu pielea uscată , reduce uscăciunea excesivă și conferă un aspect mai sănătos și mai luminos. Datorită substanțelor antioxidante din care este bogat, este un aliat excelent pentru a contracara acțiunea radicalilor liberi și procesul de îmbătrânire a pielii.

Pentru a vă bucura de proprietățile hidratante și anti-îmbătrânire ale mierii, pur și simplu aplicați-le pure pe piele cu un masaj ușor și clătiți cu apă caldă după cincisprezece minute. Mai mult, datorită proprietăților sale regenerante , mierea este foarte utilă pentru promovarea vindecării pielii în caz de răni, leziuni, abraziuni și arsuri.

Mierea este, de asemenea, un calmant excelent datorită acțiunii sale antiinflamatorii, care îl face un remediu eficient pentru a calma roșeața și mâncărimea pielii în caz de mușcături de insecte.

Mierea este utilă și împotriva impurităților pielii . Dacă aveți cosuri, puncte negre și impurități ale pielii, acest aliment vă poate ajuta, datorită acțiunii sale antiinflamatorii și antibacteriene. În plus, utilizarea mierii se poate dovedi utilă și în caz de roșeață , inflamație , dermatită și acnee , tocmai pentru că acționează ca un agent antibacterian și calmant.

Mierea este, de asemenea, utilizată la prepararea scruburilor și a exfoliantelor pentru față și corp , utile pentru eliminarea celulelor moarte și pentru a face pielea mai luminoasă și mai tonifiată.

Miere pentru păr uscat și fragil

Mierea este un adevărat panaceu pentru frumusețea părului , deoarece ajută la vindecarea unui păr fragil și uscat și ajută la regenerarea fibrei părului, datorită substanțelor nutritive conținute în el. Pentru a menține scalpul sănătos și a avea un păr mai puternic și mai strălucitor, trebuie doar să adăugați o lingură de miere la șamponul pe care îl utilizați de obicei.

În cazul părului uscat, este posibil să pregătiți o mască de aplicat pe păr o dată pe săptămână: încălziți o lingură de miere și trei linguri de ulei de cocos la bain-marie timp de câteva minute , amestecați bine și aplicați peste tot părul înainte de șamponare, lăsând masca aprinsă cel puțin cincisprezece minute. Mierea pură, amestecată cu puțină apă, este un remediu excelent pentru a combate mătreața și dermatita seboreică ; aplicat în fiecare zi pe zonele afectate, calmează mâncărimea scalpului și ajută la vindecarea oricăror leziuni.

Mierea este utilă și pentru revigorarea reflexiilor părului blond : dizolvați o linguriță de miere într-o ceașcă de infuzie de mușețel , amestecați bine și folosiți soluția pentru a clăti părul după șamponare. Utilizările mierii pentru piele și păr.

După ce i-am văzut proprietățile, să vedem acum utilizările practice pe care le putem face cu mierea pentru a trata frumusețea feței, a corpului și a părului.

1.Mierea pura pe fata si corp Puteți folosi confortabil miere pură pe față și pe corp fără a adăuga alte ingrediente. Luați o miere ușor de răspândit, cum ar fi miere de flori sălbatice sau miere de salcâm, și aplicați-o pe zonele feței sau ale corpului care necesită hrană și hidratare. Se lasă să acționeze cel puțin 25 de minute și apoi se clătește bine cu apă caldă. Acest remediu este rapid și eficient și îl puteți repeta ori de câte ori simțiți nevoia.

2.Pe lângă crema de față În acest caz, mierea va avea funcția de a vă îmbogăți crema naturală de față . Deoarece mierea este o substanță zaharoasă compusă din apă, va tinde să se amestece cu crema. Se toarnă o cantitate mică de miere lichidă în crema de zi sau de noapte (pentru 50 ml de smântână, 3 ml de miere). Amestecă bine amestecul și aplică-l pe față. Vei avea o acțiune mai mare de hidratare și protecție și vei fi util în cazul pielii uscate , care are inflamație și acnee .

3.Masca de păr cu miere și iaurt

Mierea are o acțiune emolientă și regeneratoare asupra părului . Nutrienții săi pătrund în păr și piele, îmbunătățindu-le sănătatea și conferind strălucire și volum. Pentru a face o masca de restructurare , trebuie doar să luați un vas de sticlă și să puneți o jumătate de borcan de iaurt întreg (aproximativ 60 g); adauga o lingura de miere si 6 picaturi de esenta de rozmarin cu actiune antiseptica si remineralizanta. Se amestecă ingredientele și se aplică amestecul pe scalp și pe păr. Lăsați să acționeze 40 de minute și apoi continuați cu un șampon ușor. Puteți face aceasta masca de 3-4 ori pe lună.

4.Pentru curățarea feței.

Pentru o curatare delicata a pielii, amesteca o lingurita de miere si una de lamaie, maseaza pe fata (avand grija sa nu o aplici pe ochi) si clateste. Mierea și lămâia purifică pielea și o fac să recapete strălucirea. 5Mască de față anti-îmbătrânire O mască de față pe bază de miere este utilă pentru hrănirea profundă a pielii, protejarea acesteia și reducerea ridurilor , datorită prezenței unor ingrediente specifice anti-îmbătrânire . Pentru această rețetă , luați un vas de sticlă curat și uscat și puneți 5 ml de ulei de avocado, 5 ml de ulei de macadamia și 5 ml de miere. Îmbogățiți rețeta cu 3 picături de esență de trandafir cu o acțiune regeneratoare. După ce amestecați amestecul, distribuiți-l uniform pe față, gât și decolteu cu ajutorul unei perii de machiaj. Lasă masca să acționeze cel puțin o jumătate de oră și apoi clătește. Vă recomandăm să faceți acest tratament o dată pe săptămână.

6.Baie de înmuiere cu miere.

Puteți beneficia de proprietățile emoliente și catifelante ale mierii dacă o adăugați în apa din cada fierbinte pentru o baie relaxantă și aromată . În acest caz, adăugați 4 linguri de miere și 200 g de săruri de la Marea Moartă aromate cu 20 de picături de esență relaxantă de lavandă în apa unei băi . Bucurați-vă de această baie de frumusețe timp de 25 de minute, iar pielea dvs. va fi mai moale și mai hidratată.

7.Gel de acnee pentru față și corp.

Pentru a face un gel antiacneic eficient pentru față și corp, luați un vas de plastic și turnați 50 g de gel de aloe vera cu o acțiune vindecătoare și calmantă; adaugă o linguriță de miere, 3 picături de ulei de arbore de ceai cu proprietăți antibacteriene și 5 picături de esență calmantă și antiseptică de lavandă. Amestecă amestecul și folosește-l de două sau trei ori pe zi pe zonele afectate de cosuri și acnee . Dacă utilizați acest gel pe față, evitați aplicarea produsului pe zona delicată a conturului ochilor.

8.Mască pentru păr cu unt de shea și miere

Realizarea unei măști de păr pe bază de miere și unt de shea vă va ajuta să combateți iritațiile scalpului, chiar și în cazul mătreții și dermatitei. În plus, ingredientele vor acționa prin restructurarea profundă a părului și reducerea efectului încrețit și uscat . Pentru a face rețeta, topiți 50 g de unt de shea la bain-marie; se adauga o lingura de miere si o lingura de ulei de cocos. Finalizați rețeta cu 5 picături de esență de lămâie cu o acțiune dezinfectantă și de lustruire. Distribuiți amestecul pe scalp și lungimea părului și lăsați-l să acționeze 45 de minute. Procedați la spălarea normală cu un șampon neutru natural. Masca pe bază de miere și unt de shea este recomandabil să o repetați o dată pe săptămână pentru o perioadă de aproximativ două luni.

9.Exfoliant delicat pentru față și corp.

Pentru a avea o acțiune exfoliantă , delicată și catifelantă, vă sfătuim să luați produsul scrub pe care îl utilizați în mod normal pentru față sau corp. Se toarnă 30 g de produs într-un castron și se adaugă o lingură de miere. Amestecă totul și folosește acest amestec pe față sau la duș. Ușor maseaza pielea timp de câteva minute pentru a absorbi toate beneficiile de miere și apoi se spală bine. Pentru prepararea unui exfoliant complet, adăugați o linguriță de miere și o linguriță de zahăr brun la o lingură de ulei de măsline pentru a avea în câteva minute un exfoliant de utilizat pe față sau pe corp, o dată pe săptămână. După masarea exfoliantului pe piele, clătiți cu apă și săpun natural, pentru a îndepărta reziduurile de miere și ulei.

10.Unguent calmant pentru pielea înroșită.

Efectuarea unui unguent calmant pe bază de miere va fi utilă în caz de arsuri solare, eczeme, dermatite și tăieturi mici. Pentru realizarea acestei rețete vom folosi, pe lângă miere, o bază neutră de cremă hidratantă, gel vindecător de aloe vera și ulei de calendula cu proprietăți marcante calmante și decongestionante. Se toarnă 50 g de cremă neutră complet naturală într-un vas de sticlă; se adaugă o lingură de miere, 15 ml de gel de aloe vera și 5 ml de ulei de calendula. În cele din urmă, puneți 5 picături de esență de mușețel și 5 picături de esență de lavandă cu o acțiune dezinfectantă și calmantă. Amestecă toate ingredientele până obții un amestec omogen. Utilizați acest unguent de 3 ori pe zi pe zonele iritate. Puteți depozita produsul la frigider sau într-un dulap rece și întunecat pentru câteva luni. Înainte de fiecare aplicare, poate fi necesar să amestecați din nou compusul pentru o acțiune mai eficientă asupra pielii.

11Balsam de buze de protecție .

Pentru a avea un balsam de buze protector pentru toate anotimpurile, puteți topi puțin unt de shea la bain-marie (10 g) și adăugați un vârf de miere (2 g). Se toarnă untul fierbinte și mierea într-un recipient mic de plastic și se lasă să se răcească. Puteți folosi acest remediu natural ca balsam de buze ori de câte ori aveți buzele uscate și crăpate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *