lamaie_si_ghimbir_10538400

CURĂȚAREA ORGANISMULUI ÎN 3 ZILE CU LĂMÂIE, MIERE ȘI GHIMBIR

Oboseală constantă, stare neplăcută, piele nesănătoasă, digestie ineficientă, toate acestea pot fi semne ale unui organism plin de toxine. Detoxifierea este tocmai procesul prin care organismul este curățat de toate acumulările nedorite de toxine.

Sunt mai multe modalități de a scapa de toxinele din organism, iar detoxiferea cu miere este varianta naturală cea mai potrivită. Mierea este un foarte bun agent antibacterian, antiviral și antifungic, nu produce fermentație în stomac și  ajută la funcționarea normală a sistemului digestiv.

Mulți cred că organismul se poate curăța cu un meniu doar pe bază de fructe. Din păcate nu e deloc adevărat. În primul rând, fructele conțin mult zahăr, iar ca să consumi doar fructe pe parcursul unei zile ai nevoie de cel puțin 1-1,5 kg. În al doilea rând, ar trebui să consumi fructe și în loc de cină, iar se știe că fructele consumate seara pot fermenta în stomac.

Nutriționiștii recomandă detoxiferea cu legume sau o variantă 50:50, jumătate legume și jumătate fructe. Asta cu condiția ca legumele să fie fierte înăbușit, gătite la aburi sau proaspete.

Detoxiferea organismului cu ajutorul unei diete cu legume timp de 3 zile va curăța organsimul, ajutând inclusiv la slăbit. Cel puțin 2 kilograme. O mare parte din greutatea eliminată o reprezintă excesul de fluide, dar rezultatul este totuși bun. Scăderea volumului este excelentă.

Timpe de 3 zile trebuie să uiți însă de carne și de lapte, să consumi doar legume și fructe naturale. Fără fructe uscate sau sucuri. Poți doar adăuga câteva semințe de chia, sau semințe de in dacă vrei.

Concentrează-te pe legume, acestea trebuie să reprezinte cel puțin 50% din dieta ta în timpul acestor trei zile.

Fii inventiv: legumele pot fi preparate nu doar ca salate, dar și sub formă de smoothie-uri, supe, gătite la aburi sau prăjite. Poți face și o combinație de smoothie cu legume și fructe.

Pentru aromă și gust nu folosi sare sau alte condimente. Folosește mai bine ierburi sau suc de lămâie.

Meniu de detoxifiere în 3 zile

Începe fiecare dimineață cu o băutură detoxifiantă. Poate fi apă cu lămâie și miere sau ceai de ghimbir cu miere.

Apa cu miere și lămâie este o adevărată băutură vindecătoare datorită calității ei de a arde grăsimile, de a elimina toxinele și a menține sănătatea și starea de bine a organismului.  Mierea nu este folosită doar pentru calitatea ei de îndulcitor natural, ci pentru compușii săi benefici și nutrienții de care ar trebui să profităm mereu pentru o viață sănătoasă. Pe de altă parte, lămâile sunt o sursă excelentă de vitamina C și de compuși benefici precum acid citric și flavonoide.

Cum se prepară: stoarce sucul de la un sfert de lămâie într-un pahar cu apă caldă și adaugă o linguriță de miere.

Ceaiul de ghimbir cu miere ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din ficat. Mierea este capabilă să detoxifieze ficatul, asigurând curățarea acestuia, iar cu ajutorul aminoacizilor, ajută la menținerea sănătății acestuia. Ghimbirul ajută la reglarea colesterolului, are efect antiinflamator și este foarte bun pentru digestie.

Cum se prepară: Pune 1/4 linguriță de ghimbir ras în apă fierbinte. Adaugă o linguriță de miere și, opțional, o felie de lămâie și mentă.

Micul dejun: Salată de fructe.  Ceai verde cu ghimbir și miere.

Al doilea mic dejun: Legume, fructe sau un smoothie amestec de legume și fructe.

Prânz: Supă de năut, brocoli sau orice alte legume. Salată de fructe sau legume la abur.

Cină: Legume  gătite la abur. Ceai de ghimbir cu miere si lămâie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *