54612483 - various bee products placed on a wooden table

Remedii naturale pentru ANEMIE din produse APICOLE

O dietă sănătoasă ar putea ajuta la prevenirea sau ameliorarea simptomelor de anemie.

Apiterapia poate fi folosită de asemenea cu succes în tratarea anemiei. Produsele apicole au proprietăți antibiotice, antibacteriene, antiinflamatoare, vasodilatatoare, anti-îmbătrânire, antioxidante, antitumorale. Mierea și polenul ajută la construirea de hemoglobină și la creșterea nivelului de eritrocite, fiind utile în anemia pernicioasă, sterilitate, hipertensive, afecțiuni nervoase și endocrine.

Următoarele tratamente s-au dovedit in fitoterapia traditionala a fi eficiente:

  • 100-150 g de miere de albine de mana de padure (bogată în minerale), pe zi, împărțite în 3 porții egale, dizolvată în lapte cald. Se fac cure de 20-40 de zile.
  • 1 linguriță de miere de albine amestecată într-un pahar de lapte cald în care se adaugă 1 gălbenuș de ou (acest remediu este recomandat copiilor și adolescenților cu anemie).
  • 1 kg de miere polifloră amestecată cu 1 kg de suc de cătină albă, în care se adaugă 40 ml de tinctură de propolis și 100 mg de polen crud. Pasta obținută se păstrează într-un borcan de sticlă la frigider. Copiii peste 10 ani pot lua câte 3 linguri pe zi, copiii de 2-10 ani câte 3 lingurițe pe zi, iar elevii și studenții, vârstnicii, convalescenții, sportivii și cei care depun mult efort fizic pot lua câte 5 linguri pe zi.
  • 150 g de miere polifloră amestecată cu 1 linguriță de suc de lămâie și 150 ml de suc de mere. Această melită are efect energizant la elevi și studenți, bătrâni și convalescenți. Se administrează între mese.
  • 20 g de polen crud pe zi pentru adulți, sau 10 g pentru tineri. Se fac cure de câte 1 lună, reluate după 2 luni de pauză.
  • 2 lingurițe de miere cu 2 lingurițe de oțet și 100 ml de apă. Amestecul se bea în fiecare dimineață, timp de 1 lună.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *