Tratează cardiopatia cu miere

În cardiopatia ischemică, medicina naturistă recomandă cura de hrean și miere. Pentru rezultate optime, ea trebuie ținută maxim 3 ani, timp în care – cu pauze între ele – se vor urma minimum 5-6 cure lunare.

Cardiopatia ischemică sau insuficiența cardiacă este o afecțiune care apare atunci când are loc un dezechilibru între aportul de sânge oxigenat și nevoile miocardului, datorită unei micșorări (îngustări), din cauze organice sau spastice, a vaselor coronariene. Această situație determină crizele de angină pectorală și infarctul.

Cura de hrean și miere are avantajul că poate fi începută în oricare lună din an. Ea durează o lună, cu o pauză de două luni, după care se reia, urmându-se acest ritm timp de maxim 3 ani. Terapia se poate opri după primele 5-6 cure lunare, dacă nu mai apar semne manifeste ale cardiopatiei ischemice, după care trebuie reluată în cazul în care apar semnele unei crize precardiace, pentru încă 5-6 cure.

Cum se procedează?

Se dă pe răzătoarea mică rădăcină de hrean, până se obține o lingură de produs, care se amestecă cu o lingură de miere de salcâm. Se freacă bine, până se obține o pastă omogenă. Aceasta este doza unei zile (se va prepara în fiecare zi, pentru că, lăsată de pe o zi pe alta, oxidează și nu mai este la fel de utilă). Se va consuma dimineața, înainte de masă, treptat, puțin câte puțin (se va evita să se consume toată dintr-o dată, din pricina senzației de usturime pe care o dă hreanul ras).

În fiecare dimineață, timp de 30 de zile, se va repeta acest ritual. După o pauă de 60 de zile, se va relua pentru alte 30 de zile.

Este bine de știut că, dacă bolnavul nu va suporta de la bun început porția zilnică, se poate începe cu o cantitate mai mică, crescând progresiv, astfel ca în câteva zile să se ajungă la cantitatea optimă de miere cu hrean.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *