Descriere produs
Mierea Mana de Padure
Miere Mana De Padure, numita impropiu si miere de padure sau miere de roua, provine din sucurile dulci de pe alte parti ale plantelor verzi decat florile, in special de pe frunze, care sunt elaborate de unele insecte ce paraziteaza vegetatia lemnoasa si mai rar cea ierboasa.Este o miere foarte închisa la culoare, aproape neagra, cu un gust pronuntat, usor amarui.
Mierea de mana este mai aromata, pentru ca are acele substante de tip rasini, balsamuri care dau aceasta aroma mai intensa de tip rasinos si ea este mult mai bogata in polifenoli, cum spun oamenii de stiinta, acei pigmenti vegetali sau flavonoide (sunt multe clase de flavonoide), care fac ca aceasta miere sa fie mai puternic antibacteriana, antiinflamatoare, antioxidanta, sa fie mai buna stimulatoare a sistemului imun, sa ajute mai bine regenerarea pielii, a mucoaselor din corp si chiar si producerea de sange la nivelul maduvei osoase.
Mierea de mana este singura miere tolerata de alergicii la polen.
Mierea de mana are un continut ridicat de acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitamine din grupul B fiind singura miere de albine care nu devine toxica si care isi pastreaza calitatile antibacteriene chiar daca a fost incalzita pana la 100° C. Din punct de vedere nutrițional, mierea de mană are în compoziția sa de 20 de ori mai multe minerale și oligoelemente decât mierea obținută din nectarul florilor.
Are o mare varietate de beneficii pentru sănătate:
De la tratamantul spasmofiliei la adulti, a rahitismului la copiii mici, osteoporoza si afectiuni articulare si pana la includerea ei in tratamentul persoanelor cu un sistem imunitar slabit, mierea de mana ofera o intreaga gama de proprietati pe care alte tipuri de miere nu o ofera, iar culoarea maronie o face sa se distinga foarte usor fata de alte soiuri de miere.
Alte beneficii pentru sanatate ale consumului de mana de padure sunt:
Favorizează refacerea florei intestinale-este bine să consumi această miere în perioadele în care îți administrezi antibiotice, utilizate, de regulă, în tratarea infecțiilor bacteriene
Sprijină combaterea radicalilor liberi și reduc daunele provocate de aceștia.
Are acțiune antibiotică: proprietățile antibacteriene și enzimele din compoziția sa fac din această miere un agent antibacterian puternic, fiind remediul perfect în cazul tusei.
Susține activitatea nervoasă: în compoziția acestui tip de miere intră aminoacizi și minerale precum cobaltul, manganul, zincul, fosforul și sulful, care hrănesc sistemul nervos și susțin activitatea cerebrală. Odată cu îmbunătățirea funcțiilor cerebrale, se ameliorează semnificativ și abilitățile intelectuale.
Îmbunătățește imunitatea grație concentrației de substanțe bioactive.
Recenzii
Nu există încă recenzii.